Voorleesketting en lettertas

10 januari 2024
Beste ouders/verzorgers,

Om de beginnende geletterdheid bij kleuters te stimuleren beginnen wij vanaf volgende week weer met de voorleesketting en de lettertas. De beginnende geletterdheid betreft de kennis en vaardigheden die kinderen nodig hebben om in groep 3 te leren lezen en schrijven. Dit bieden wij in de kleuterbouw op een actieve manier aan door de voorleesketting en de lettertas mee te geven aan de kinderen. Hieronder een korte uitleg over de inhoud van de voorleesketting en de lettertas. 

Voorleesketting
De kinderen van groep 2 krijgen om de beurt de voorleesketting mee naar huis. De kinderen mogen een prentenboek uitkiezen. De ouder/verzorger leest het prentenboek aan het kind voor en de plaatjes worden samen bekeken, zodat het kind het verhaal goed kan volgen en begrijpen. 
De voorleesketting gaat op woensdag mee naar huis. Het voorbereide prentenboek wordt de woensdag daarop gepresenteerd. Het kind mag het verhaal vertellen in de kring met behulp van het prentenboek. Wanneer een kind al kan lezen kunnen er ook stukjes worden voorgelezen. 

Lettertas 
De kinderen van groep 1 krijgen om de beurt de lettertas mee naar huis. In de lettertas zit een letter van de letterdief. De kinderen zoeken thuis naar voorwerpen/materialen die als beginletter de letter hebben die in de tas van de letterdief zit. Op maandag wordt de lettertas meegegeven en op donderdag wordt de lettertas gepresenteerd. 

Weet ons te vinden indien u nog vragen heeft. Stuur een berichtje via Ouderportaal of loop even bij ons binnen. 

Groetjes, 
De kleuterjuffen